Wat is humor?

 
HOMEhome.html

Er zijn veel definities van humor. De meeste komen neer op het maken van vrolijkheid (actieve humor) en ervan kunnen genieten (passieve humor). Humor is creatieve spanning opbouwen en (snel) ontladen. Het lachen is een manier van onze geest om ons van die spanning te ontdoen. Een gewilde competentie, in bijna de helft van de contactadvertenties en personeelsadvertenties wordt gevoel voor humor gevraagd.


Tijdens de ‘humorcreatie’ wordt hier gebruik van gemaakt. Het ‘humorcreatieproces’ is een proces dat te leren is. Hiervan maken we gebruik in de training, waar een krachtig model (HOLE©-model) de leidraad vormt. Humor, creativiteit en relativeringsvermogen liggen heel dicht bij elkaar.

Wanneer je de een stimuleert, heeft dat een positief effect op de ander. Dat wil zeggen, dat ongeacht welke ingang je kiest, de andere meekomen. Humor is niet alleen de ander plassend van de lach van de stoel laten rollen. Ook een lichte glimlach  - of zelfs een innerlijke glimlach - bij de ander creëren kan al als humor worden bestempeld. Dat neemt een hoop drempels weg.


Het is ook luchtigheid:
- een anekdote op een vergadering
- een grappige sheet van bijv. Peter van Straaten op een presentatie
- een relativerende opmerking tijdens een stressvolle teambijeenkomst

Humor hoeft ook niet alleen spontaan te gebeuren. Het kan ook goed voorbereid zijn. Kijk alleen daarvoor al naar onze cabaretiers. Vele uren aan voorbereiding gaan daaraan vooraf, inclusief try-outs. Wat zij wel weten, zijn de aspecten die humor kunnen creëren, de ingrediënten voor humor. Deze zijn door iedereen te gebruiken.

Het nut van humor zit in vier zaken. Het:
1. verkleint de afstand tussen jou en de ander (teambuilding, vertrouwen vergroten)
2. werkt ontspannend en stressverlagend (effectief in spannende situaties)
3. bevordert creativiteit en relativeringsvermogen (creëert snelheid in creativiteitssessies en nieuwe inzichten)
4. kan afstand scheppen

De laatste kan negatief worden beoordeeld, humor ten koste van anderen. Humor is een vaardigheid, een competentie. Net als creativiteit, luisteren, presenteren, aanpassingsvermogen en leidinggeven. Net als andere vaardigheden is het dus te leren. De mythe over humor: ‘dat heb je, of dat heb je niet’ geldt net zo min voor ‘onderhandelen’ als voor ‘piano spelen’ als voor ‘schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid’. Aanleg scheelt wel, maar alles is te leren.